Veteran SM – 2024 Ny plats – Ny möjlighet

Veteran-SM 2024 i Linköping

Nytt datum: 17-19 maj 2024

 

Linköping Squashcenter och LSK välkomnar er till Veteran SM 2024. Vi planerar ett event med streaming, bankett och spännande squashmatcher. Vi hoppas på ett större antal deltagare och ska göra vårt absolut bästa för att ni ska trivas och få en härlig squashhelg!

 

Klasser

Herrar Ö35, Ö40, Ö45, Ö50, Ö55, Ö60, Ö65 och Ö70

Damer Ö35, Ö40, Ö45, Ö50, Ö55 och Ö60

 

Spelform

Matcher i bäst av 5 games, rak räkning till 11. Alla matcher spelas ut i varje klass, minst 3 matcher per spelare utlovas. I de fall antalet spelare i klassen blir för litet för detta, förbehåller vi oss rätten att slå ihop klasser. Boll med två gula prickar används.

 

Tävlingsansvarig: Johan Thunqvist (Ägare Linköping Squashcenter) johan@squashcenter.se

 

Huvuddomare: Petra Dryselius

 

Lottning: publiceras senast torsdag 16 maj.

 

Deltagaravgift 700kr, i deltagaravgiften ingår:

  • Anmälningsavgift
  • SM-T-shirt
  • Spelarbankett den 18/5.

 

Anmälan: Vi använder svenska lag för anmälan och betalning.Vi kommer att uppdatera denna sida med anmälda deltagare, se längst ned på sidan. Uppdateras dagligen.

(Lottningen kommer ske i tournament software några dagar innan turneringens start.)

Sista anmälningsdag är 12 maj kl. 23.55

Alla spelare ska ha giltig tävlingslicens.

 

Vid avanmälan före den 12:e maj betalar vi tillbaka anmälningsavgiften minus 25 %.

Efter 12:e maj betalas ingen avgift tillbaka.

vid frågor kontakta Johan Thunqvist johan@squashcenter.se

Mer info om bankett, boende mm kommer inom kort.

 

Välkommen med din anmälan!

Info och anmälan hittar du här

https://www.svenskalag.se/linkopingssk/sida/106328/veteran-sm-2024

Spring Cup 2024

TRÄNA, TÄVLA & WORKSHOP

Spring 26-28 april 2024

DEN POPULÄRA TJEJHELGEN I SQUASHENS TECKEN ÄR TILLBAKA!
Återigen har vi den stora glädjen, att å Team Göteborg Squashklubbs vägnar, hälsa samtliga som identifierar sig som tjejer/kvinnor/damer välkomna till en helhelg i squashens tecken! Alla är varmt välkomna att delta, oavsett om du är nyfrälst eller lite mer erfaren.

FOKUS PÅ UTVECKLING OCH ATT HA ROLIGT
Tidigare år har vi varit ett härligt gäng squashdamer som svettades tillsammans både på banorna och i bastun. Spring 2024 hoppas på ett minst lika stort deltagarantal! Team Göteborg ser fram emot en helg med spännande matcher, träningstips, givande utbyte av kunskap, skratt, inspiration och samvaro!

Läs mer och anmäl dig HÄR.

Norwegian Junior Open 2024

Glöm ej att anmäla er till Norwegian JO. Anmälan stänger officiellt imorgon (fredag). Tryck här för att läsa mer om tävlingen och anmälan.

Tävlingen spelas den 12-14 april i Lysaker, Norge.

 

Veteran-SM flyttat till Linköping den 17-19 maj

Veteran-SM kommer gå av stapeln den 17-19 maj i Linköping. Planeringen av eventet är i full gång och förutom en härlig squashhelg där det görs upp om SM titlarna i respektive klasser planeras en trevlig kvällsaktivitet på lördagen.

Anmälan kommer öppnas inom kort så håll utkik på hemsidan för mer information!

Europamästerskapen Damer Div 3, 17-20/4 Bukarest

Förbundskapten Bolbol Aziz har tagit ut följande lag för Europamästerskapen Damer Div 3 17-20/4 i Bukarest, Rumänien:

1. Moa Bönnemark

2. Lovisa Ronge

3. Malin Frank

4. Sara Månberg

Bolbol Aziz följer med som förbundskapten och Jonas Frick följer med som lagledare.
Laget reser tisdag den 16/4 Arlanda och landar i Bukarest 13.50.
Mer information följer både individuellt och som lag kommande vecka.
Laget samlas den 12-15/4 i Stockholm för träning och sista förberedelse.
Citat från Bolbol Aziz:

”Stort grattis till uttagningen! Jag ser framemot att resa med detta gäng ännu en gång och förhoppningsvis genomföra en prestation svensk squash kan vara stolta över!”

Europamästerskapen U19 , Bukarest 28-31/3

Förbundskapten Bolbol Aziz har tagit ut följande lag för Europamästerskapen U19 28-31/3 i Bukarest, Rumänien:
  1. Alma Lövquist

  1. Lukas Bergenhök ( lagkapten )
  2. Rasmus Eliasson
  3. Ivar Säwen
Bolbol följer med som förbundskapten.
Laget reser onsdag den 27/3 från Arlanda och landar i Bukarest 13.50.
Citat från Bolbol Aziz:

”Stort grattis till uttagningen! Jag ser framemot att resa med detta gäng och förhoppningsvis genomföra en prestation Svensk Squash kan vara stolta över!”

Till deltagare i Veteran SM – Lidköping

Jag har idag tillsammans med Tävlingskommitten och Lidköpings Squashklubb tvingats ta beslutet att flytta på kommande helgs Veteran – SM. Detta av det enkla skälet att det är för få anmälda för att genomföra ett SM på ett seriöst och meningsfullt sätt.

Veteran SM 2024 kommer att arrangeras men då sannolikt tidig höst. Information kommer.

Jag vill med detta även tacka Lidköpings Squashklubb och Christian Leibel för en god insats och deras stöd för det beslut vi nu tvingats fatta.

Jonas Frick
Ordförande Svenska Squashförbundet

Klassiska Squashcenter i Linköping är till salu

Klassiska Squashcenter i Linköping är till salu – med kravet att fortsätta utveckla squashen i Linköping och Sverige ”Det måste bli rätt”, säger ägarna.

I sommar är det 50 år sedan Linköping Squashcenter på Platensgatan mitt i city invigdes. 1983 köptes hallen av bland andra Waste Johnsson, som sedermera tog över som ensam ägare. Sedan 28 år drivs anläggningen av hans dotter Annika Thunqvist tillsammans med maken Johan. Totalt sett har familjen bedrivit squash i Linköping i 41 år.
Men nu är det ägarbyte på gång.

– Vi har superkul på jobbet varje dag, men åren går och ska vi någon gång göra något annat i livet så är det nu, säger paret.
Hallen har nu lagts ut till försäljning på bland annat Blocket (https://www.blocket.se/annons/ostergotland/central_sportanlaggning_linkoping/1001016361). ”Vill du äga och driva en egen central sportanläggning där det idag bedrivs verksamheter så som squash, gym och solarier så kan detta var ett riktigt bra tillfälle”, skriver man bland annat i annonsen.

Enligt Johan och Annika Thunqvist är det dock ingen panik.
– Nej, vi öppnar dörren. Det finns ingen tidsram utan det viktigaste är att det blir rätt person eller personer som tar över. Det känns bra att nu lägga ut anläggningen som det är snurr på igen efter några tuffa år efter pandemin. Det har krävts extremt hårt arbete, men nu är vi tillbaka på banan, säger paret Thunqvist.

– Vår absoluta önskan är att hallen drivs vidare med samma inriktning som idag. Vi måste måna om de squashhallar som finns kvar i Sverige. Vi tänker en aktör som tar över vår del, men som också ser möjligheterna att utveckla det till ett squash- och friskvårdscenter säger Annika och Johan.

– En av de finaste och mest genuina squashhallarna i landet med så många spelare och klubbverksamhet varje dag måste bevaras, vi är otroligt stolta över Linköping Squashcenter och vad vi åstadkommit.
Blir spännande att se vem som tar chansen att driva hallen vidare säger paret Thunqvist.

Är du rätt person att ta squashen vidare i Linköping och är intresserad av att veta mer? Kontakta Squashcentrets företagsmäklare:
Roger Eriksson
Tel. 070-3285005
Roger.eriksson@exitpartner.se

 

Nytt samarbete med SquashLevels

SquashLevels är nu tillgängligt i Sverige!

Svenska Squashförbundet är glada att meddela ett nytt samarbete med SquashLevels. 

Detta samarbete syftar till att ge squashspelare i Sverige tillgång till SquashLevels globala rankingssystem, vilket revolutionerat sättet spelare kan följa sin egna utveckling. SquashLevels strävar efter att ge svenska spelare mer lättåkomlig insikt, vilket gör squashen mer tillgänglig för alla.

SquashLevels är ett av de mest avancerade rankingsystemen i världen, vilket ger spelare en mycket exakt bedömning av sin spelnivå vid varje given tidpunkt. När spelare i Sverige tävlar i ligor, turneringar eller till och med klubbstegar på sin lokala klubb kommer deras resultat automatiskt att flöda in i SquashLevels-plattformen. Härifrån kommer SquashLevels unika algoritm att beräkna en nivå för varje spelare baserat på deras motståndares nivå, deras resultat inklusive poäng, beteendemodellering och en mängd andra faktorer. SquashLevels rankingsystem belönar spelare för att prestera bättre än vad de förväntades göra baserat på sin nivå.

CITAT FRÅN SVENSKA SQUASHFÖRBUNDET

“Vi är extremt glada över detta partnerskap och tror att SquashLevels inte bara kommer att bidra till att lyfta svensk squash utan också bidra till att hitta nya vänner och njuta av squash på en helt ny nivå.”

Jethro Binns, Co-CEO, uttryckte sin entusiasm för det nya partnerskapet: ”Vi är väldigt glada över att samarbeta med Svenska Squashförbundet. Detta samarbete är inte bara en fantastisk möjlighet för SquashLevels att engagera sig med en ny gemenskap och dela vår passion för sporten, utan markerar också ett betydande steg i vår pågående expansion över Europa och världen. Det är ett spännande samarbete och är ytterligare ett steg framåt när vi strävar efter att skapa ett globalt rankingsystem som förenar squashspelare från hela världen. Vi är glada över att förbättra squashupplevelsen i Sverige och ser fram emot att se hur detta partnerskap bidrar till vår vision om en ansluten, global squashgemenskap.”

SquashLevels erbjuder gratis medlemskap vid registrering, med betalda medlemsalternativ tillgängliga med förbättrade funktioner, såsom head-to-head analys, full matchhistorik, matchöversyn och klubbrankningar.

Under de närmaste 12 månaderna kommer SquashLevels och Svenska Squashförbundet att samarbeta för att integrera plattformen på social, klubb- och elitnivå runt om i landet, vilket digitalt revolutionerar sporten för alla spelare.

För att registrera dig för ditt gratis konto idag besök squashlevels.com

Framtidsläger Malmö 9-10 Mars

Juniors U19

Välkomna till ett par dagars squashträning på The Club  

Lördag 9 mars och Söndag den 10 mars

Man kan vara med båda dagarna, eller en av dagarna

Ålder 7 – 11 år

Lördag  10:30 – 11:30

Söndag 10:30 – 11:30

Ålder 11 – 18 årLördag  11:30 – 15:00            (fika 13-13:30)

Söndag 11:30 – 15:00            (fika 13-13:30)

Det blir instruktioner, övningar och ”fun games”  under ledning av David och Alison Fear

——————————————————————————————————————————————–

Föräldrar / Frivilliga

Välkomna till ett par dagars squashträning på The Club  

Lördag 9 mars och Söndag den 10 mars

Man kan vara med båda dagarna, eller en av dagarna

Vi startar med samling kl 10:00 för Frivilliga som kan hjälpa till med ungdomar mellan 7 – 11 år c:a David & Alison Fear har en kort genomgång inför aktiviteterna och metoder att använda!

Ålder 7 – 11 år

Lördag  10:30 – 11:30

Söndag 10:30 – 11:30

Kl 11:00 har vi en samling för frivilliga som kan hjälpa till med ungdomar mellan 11-18 år c:a.

David Fear går igenom aktiviteterna och träningsmetoder för den äldre gruppen.

Ålder 11 – 18 årLördag  11:30 – 15:00            (fika 13-13:30)

Söndag 11:30 – 15:00            (fika 13-13:30)

Det blir instruktioner, övningar och ”fun games”  under ledning av David och Alison Fear

Det kostar inget att vara med, men ni behöver anmäla er till oss via e-post dcwcfear@gmail.com – ange namn, och mobilnummer samt vilken tid ni kommer!

Välkomna!