Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


Idrottslyftet, som startade 1 juli 2007, är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen har sedan starten årligen avsatt 500 miljoner kronor. En summa som höjdes till 550 miljoner 2016.

Squashförbundet har gjort en utvecklingsplan för idrottslyftet och konstaterar bla att det är stort behov av kunniga ledare i verksamheten. Under 2016 genomfördes ett antal tränarutbildningar och möten med föreningarna. Det har genomförts träffar under våren 2016 i bla Lidköping, Halmstad, Kristianstad. Under våren, i samband med Swedish Open i Linköping, var det en stor föreningsträff där de flesta föreningarna som bedriver ungdomsverksamhet deltog. Utifrån dessa möten har utvecklingsplanen sammanställts och kommer att presenteras i samband med ett ny föreningsträff i Linköping 2017.

Det kommer att finnas medel att använda för olika barn- och ungdomsprojekt under 2017 - mer detaljer om detta kommer efter att RF har godkänt vår plan. Som framgår nedan så är det fokus på att få fler att idrotta och att de skall göra det hela livet i föreningen.

Squash är en idrott som passar väl in för ett sådant mål. Vi har redan idag verksamheter för barn, ungdomar, studenter, vuxna och veteraner på såväl motions som elitnivå. Vi skall försöka hitta former för att få fler att upptäcka det. Då det gäller idrottslyftet så är målgruppen de som är mellan 7 - 25 år - dvs även unga studenter vid universitet och högskolor etc omfattas.  

Fundera redan nu på om ni har idéer som ni i föreningarna skulle vilja genomföra - Jag finns till förfogande för att hjälpa till att formulera projektansökningar mm. Som sagt så kommer det mer detaljer senare - förmodligen i december. Projektmedel kan sökas i januari 2017.

FAKTA
Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016 - 2019:

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftets syfte och mål är tydligt kopplat till idrottens pågående strategiarbete, vilket innebär att Idrottslyftet inte ska vara en egen verksamhet utan istället blir ett medel för att utveckla föreningsidrotten i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen.

Mer imformation finns via länken nedan: 
http://www.svenskidrott.se/ekonomisktstod/Idrottslyftet/

Uppdaterad: 05 NOV 2016 10:57

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46705551969
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.