Hoppa till sidans innehåll

Varför vara med i Squashförbundet?


Svenska Squashförbundet har ett 50-tal medlemsföreningar runt om i Sverige. Genom medlemskapet stöder man squashsporten i Sverige och har en hel del förmåner.

Rösträtt
Alla medlemsföreningar kan göra sin röst hörd vid förbundets årsmöte. Alal föreningar har rätt att skicka ombud till det Special Distriktsförbund - SDF - som man tillhör geografiskt. Squashen har fyra sådana; Sydsvenska, Västsvenska, Östsvenska och Norrland. Vid SDF:ens årsmöte kan föreningarna välja ombud som representerar distriktet vid förbundets årsmöte. De föreningar som har minst 150 medlemar kan dessutom representera direkt vid förbundets årsmöte.

Delta i Tävlingar och seriespel
Alla medlemsföreningar kan delta med lag i det nationella och ev regionala seriesystemet. Föreningens medlemmar kan även lösa tävlingslicens och delta i tävlingar, både nationellet och internationellt.

Försäkring
Alla medlemsföreningar i Squashförbundet omfattas av RF:s grundförsäkring Det ger en grundtrygghet för föreningens styrelse och funktionärer. Läs mer detta via länken: http://www.svenskidrott.se/administrativtstod/RFsgrundforsakring/

Licensförsäkring
Alla aktiva som löst tävlingslicens via sin förening omfattas av en olycksfallsförsäkring som Svenska Squash förbundet tecknat med Svedea:
http://www.squash.se/forbundet/Forsakring/Forsakringaktuellfrom2015-07-01-/

Websida och administrationsverktyg - "Mer idrott - Mindre administration"
Alla föreningar får tillgång till en websida under IdrottOnline. Där kan man ha en publik hemsida med nyhetsflöden mm. Man kan välja om man vill använda hemsidan eller ej. Det ingår även ett administrationsverktyg där man det finns ett medlemsregister där all medlemar skall registreras. Det är även här man ansöker om de olika stöd och bidrag som finns inom RF, lämnar de rapporter som man behöver göra till Squashförbundet etc. Den här delen måste man använda som förening. Föreningarna får även tillgång till FortNox e-redovisningsprogram som kan integreras med medlemsrigstret. Allt detta är helt KOSTNADSFRITT!

Reseavtal

Anslutna föreningar har möjlighet att nyttja förmånliga priser på båt, flyg och tåg:

  • SAS Sport är tillgängligt för ledare och aktiva medlemmar i idrottsföreningar och under förutsättning att resan är arrangerad av en förening. Föreningen kan använda Squashförbundetskod som kan hittas i en lista på bokningssidan, eller skrivas in manuellt vid bokningen. Koden (CMP) är: SVESCR2
    Boka här: http://classic.sas.se/erbjudanden/priser/sportpriser/boka/Till SJ:s idrottsresor >>

  • SJ och idrotten hör ihop. Det handlar om att resa – till tävlingar, läger och matcher men också uppåt genom seriesystem och rankinglistor. SJ kan tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) erbjuda de absolut bästa priserna till er som väljer tåget och SJ. Dessutom är det såväl smidigt och säkert som miljövänligt att resa med tåg. Till SJ:s idrottsresor >>
  • Båtresor Viking Line (PDF) >>  
    För Viking Line är det självklart att vilja vara med och utveckla svensk idrott. Viking Line kan erbjuda dig ett stort urval av sportanläggningar både på Åland som i Finland som passar utmärkt för träningsläger, samt möjlighet till internationellt motstånd för eventuella cuper och träningsmatcher. På fartygen finns goda förutsättningar för effektiva och trevliga konferenser. Fördelarna med att genomföra möten ombord är framförallt att ni har gruppen intakt under hela mötestiden och därmed får effektiva möten där besluten fattas innan man kliver av båten. Utsikten över världens vackraste skärgård får ni på köpet. Genom samarbetet med Riksidrottsförbundet erbjuds du som medlem extra förmånliga priser på dessa konferenser. Ange kundnummer 347088 vid all bokning, direkt eller via resebyrå, För att boka Grupp & Konferens, ring Viking Line 08-452 40 40. Viking Lines sportresesajt.


Hyrbilar
Hertz är samarbetspartner till Riksidrottsförbundet. Avtalet innebär att Hertz erbjuder idrottsrörelsen konkurrenskraftiga priser på hyrbilar i Sverige och övriga världen. Läs mer på Hertz avtalssida >> 

Ännu fler förmånliga avtal för squashföreningarna finns på länken nedan:
Avtal för idrotten

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:51 Skribent: Thomas Troedsson
Epost: Adressen Gömd

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46705551969
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.