Hoppa till sidans innehåll

Veteran VM 2018 i USA

27 JUL 2018 11:05
Fredrik Johnson avslutade Masters VM med att vinna sista matchen och därmed bli bronsmedaljör. Vinnaren i klassen blev Brett Martin, Australien
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 11:06

Stort Grattis för bronspengen i USA och Veteran VM. I sista matchen i tureneringen mötte han Irlands Willie Hosey och vann med 11-5,12-10,11-6. Det var Sveriges första medalj i VM sammanhang i squash på 17 år!

Ett mycket tufft VM i squash för Masters spelare avslutades i Charlottesville i USA under lördagen .Hosey var första seedad i tävlingen och regerande världsmästare. Senast Johnson och Hosey möttes räddade svensken 4 matchbollar i Veteran EM finalen. 

Johnson kommenterar: 
- ”Riktigt starkt att komma tillbaka efter förlusten i semifinalen i går och spela så bra squash som jag gör i dagens bronsmatch mot svårspelade Hosey som har mycket ryckig spelstil” och Johnson fortsätter
- ”Att komma topp 3 i Världen är bra i VM:s största klass med 116 deltagare från alla världsdelar. Dagens seger är viktig då det säkrar en historisk VM medalj till Sverige”.

Det har varit ett oerhört bra och kul senaste squashår för Johnson med bl a EM guld, seger i British Open och så nu topp 3 och medalj på VM. Finalen i klassen över 55 vann Brett Martin, Australien, som varit rankad tvåa i Världen för proffs, mot Peter Gilbee också han från Australien.

Fredrik Johnson fick ge sig efter en hård semifinal vid Masters VM i USA mot Australiens Peter Gilbee . Det blev en riktigt tuff och jämn match.

I första game i semifinalen mot Peter Gilbee, Australien, hade Johnson ledningen med 10-6 och således 4 gamebollar utan att knyta ihop det då Gilbee vann det gamet med 13-11. Även andra game var mycket jämnt och stod och vägde, även det långt och Gilbee vann det med minsta marginal 12-10. I tredje sprang Johnson på bra och bytte taktik med mer raka slag från bakplan och gameseger med 11-6 till Johnson.

Fjärde game också det jämnt men Gilbee kunde spurta ifrån och vann det med 11-8 och matchen med 3-1.  Johnson kommenterar - ”Jag tog inte riktigt vara på mina chanser vid flera tillfällen i slutet av både första och andra game och det straffade sig, och Johnson fortsätter, - ”Ja, jämn match, men det blev lite av Gilbees spel på den långsamma fyrglasbanan och det utnyttjade australiensaren bättre och hade många riktigt bra avgörande slag”. 

Förlusten är den första för Johnson i tävlingssammanhang sedan juni 2017.

Tuff tävling med 116 deltagare och nu får Johnson ladda om för bronsmatchen lördag svensk tid kl 16.50 mot första seedade Willie Hosey från Irland som i sin semifinal föll mot Brett Martin från Australien. 

Resultat:
Peter Gilbee, Australien- Fredrik Johnson, Sverige
13-11,12-10,6-11,11-8

Tider, lottningar och resultat kan ses här: CLICK HERE TO SEE THE DRAW


 

Fredrik vann kvartsfinalen med 11-4 11-9 11-9 som streamades live. Matchen kan ses igen på Youtube; https://www.youtube.com/channel/UCApmg7J-jrjcZF9P7p55TNw/playlists

Fyra svenska spelare tog sig till åttondelsfinalerna vid VM för Masters som avgörs i Charlottesville i USA. Fredrik Johnson, Rick Wahlstedt i +55, Christian Borgwall i +45 och Helen Borg i +50. 

Fredrik Johnson var den som klarade  sig vidare till kvartsfinalen som spelas torsdag 2/&8 kl 16:45 CET. Johnson möter i kvartsfinalen Mark Sealy engelsman som spelar för Barbados. Sealy besegrade den duktiga engelsmannen Darren Whitey i åttondelen. - "Jag är redo för hård match och det känns bra på banan”, säger Johnson.

Resultat Åttondelsfinaler

Herrar ö-55
Fredrik Johnson, Sverige-Felix Paal, Tyskland 3-0, Willie Hosey, Irland- Rick Wahlstedt, Sverige 3-0

Herrar ö-45
Evan Mancer, Kanada- Christian Borgvall 3-1

Damer ö-50
Hope Prockop, USA- Helene Borg, Sverige 3-0

World Masters i squash, dvs individuella VM för Masters spelare, i Charlottesville i staten Virginia i USA. Ett stort arrangemang med runt 800 spelare, därav sju svenska spelare. Totalt spelare från 63 olika länder och spelare från alla världsdelar på plats.  

Det streamas live från flera banor: https://www.wmsquash.com/live/

Fredrik Johnson inför Veteran VM:

Fredrik Johnson spelar i över 55 klassen som är den klart största klassen med 116 deltagare. I denna klass finns även Rick Wahlstedt med, squashuppfostrad i Motala, men sedan över 30 år tillbaka boende i New York. Fredrik är seedad tvåa. 

Christian Borgvall spelar i klassen över 45, Tomas Carlsten i över 60 och Björn Borgvall i över 75.
Två svenska damer är med i World Masters 2018, Helene Borg i över 50 och Margareta Borgvall i över 70.

Ingår i World Masters gör även Nations Cup där Sverige är med och alla de nämnda svenska spelarna samlar här poäng i sina respektive klasser och tävlar totalt mot övriga nationer. 
Sverige är med i divisionen för länder med under 10 spelare på plats.

Tider, lottningar och resultat kan ses här: CLICK HERE TO SEE THE DRAW

World Masters websida är www.wmsquash.com med info om streaming mm.

http://wsfworldmasters.com/ kan också användas

Skribent: Thomas Troedsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.