Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Världstrean Ali Farag från Egypten är klar för UCS Swedish Open 2018

2017-12-06 11:29
Farag är en av flera Egyptiska spelare på väg upp i rankingen
  • Uppdaterad: 2017-12-08 11:42

Ali Farag har haft en imponerande säsong så här långt. Under hösten har han varit i final i tre av världens största tävlingar som kröntet med segern i US Open i oktober. Det blev en extra speciell seger då Farags hustru Nour El Tayeb vann damtävlingen i US Open. ”Dubbelseger” blev en snackis över hela idrottsvärlden då det var första gången i idrottshistorien ett äkta par, på samma dag, vann en idrottstävling på den här nivån. 

Farag blev dessutom så sent som i söndags världsmästare i lag, när Egypten vann VM guldet i Marseille.

Ali Farag är 25 år och bor i Kairo. Han har tagit examen på Harvard University i USA där Ali i maskinteknik. Farag erhöll nyligen även de prestigefyllda priserna på världstouren ”Fans Player Of The Season” och ”Spirit Of Squash Awards”. 

- ”Jag ser verkligen fram emot att få komma till UCS Swedish Open och tävla i denna tävling jag har hört så mycket gott om ute på världstouren och siktar givetvis på att vinna denna prestigefyllda titel”, säger världstrean Ali Farag.

Fredrik Johnson ansvarig för UCS Swedish Open veckan kommenterar,

- ”Helt otroligt kul att nu göra klart med Ali Farag som är så hett eftertraktad av alla squasharrangörer runt om i Världen. Det är väldigt många som frågat mig om Farag kommer att komma till 2018 års tävling och det känns riktigt kul och bra att i dag kunna bekräfta att vi lyckats med detta uppdrag”.


Ali Farag i mörk tröja mot Paul Coll. Båda dessa nu klara för

 


Extra kul med UCS Swedish Open 2018 som har 15-års jubileum på fyrglasbanan i Linköping Sporthall 8-11 februari är att de två topp 10 spelare i Världen på den senaste världsrankingen som aldrig har varit här tidigare

 

Ali Farag och Paul Coll (världsåttan) från Nya Zeeland nu är klara för arrangemanget nästa år. Det betyder att alla i nuvarande topp 10 i Världen alla har varit här genom åren vi har arrangerat Swedish Open på fyrglasbanan i Linköpings Sporthall.

 

Sedan tidigare är även bl a Världsettan Gregory Gaultier från Frankrike och världsnian Simon Rösner från Tyskland. Och fler världsnamn är på gång.

 

Ali Farags medverkan i UCS Swedish Open 2018 presenteras av Case Kapitalförvaltning.

 

UCS Swedish Open 2018 arrangeras av ActiPro Event I samarbete med Svenska Squashförbundet, Linköping Squashklubb, Visit Linköping och Linköping kommun.

 

 

 

 


UCS SWEDISH OPEN i squash 2018, en av Europas allra största squashtävlingar

För sjätte året i rad har Sverige ettan och regerande Svenska mästaren Rasmus Hult som tävlar för Stockholmsklubben Intersquash tilldelats det attraktiva wild cardet till huvudtävlingen i UCS Swedish Open i squash 2018. Swedish Open titeln är Europas näst största internationella titel att vinna och endast British Open är större.

För 15:e gången avgörs nu Swedish Open på den spektakulära fyrglasbanan som byggs upp i Linköpings Sporthall  i februari. 

Rasmus kommenterar: - ”UCS Swedish Open är säsongens höjdpunkt och att få mäta sig mot de bästa i Världen är en enorm utmaning och en fantastisk upplevelse.

Arrangemanget runt tävlingen är extremt professionellt och vi spelare får verkligen de absolut bästa förutsättningarna som finns för att prestera på topp.

Vid årets UCS Swedish Open pressade jag verkligen den högt världsrankade Mathieu Castagnet från Frankrike och nu är målet att kunna ta steget fullt ut”.

Fyra wild cards i kvalet

Vi har även möjlighet att dela ut 4 wild cards till den tuffa kvaltävlingen där 16 spelare fightas om de 4 attraktiva platserna till huvudtävlingen.

Dessa 4 wild cards har tilldelats Carl Remle Teknova SK (Vadstena), Erik Jakobsson Teknova SK, Michael Babra Västerås samt en lovande spelare från Finland

Miko Äijanen inom ramen för ett samarbete där svenska spelare erhåller wild cards till finländska professionella turneringar.

För Erik Jakobssons del så blir detta första gången Erik finns med i UCS Swedish Open tävlingen och Erik kommenterar; - ”Det här är en dröm som blir sann, helt otroligt att jag nu ska vara med och kvala, första gången jag såg Swedish Open var jag 8 år och nu ska jag vara med och spela. Det är otroligt stort.”

Mycket starkt startfält i UCS Swedish Open 2018

Sedan tidigare har vi bl a bekräftat att Världsettan Gregory Gaultier från Frankrike, Världsåttan Paul Coll från Nya Zeeland och Världsnian Simon Rösner från Tyskland alla är klara för UCS Swedish Open veckan 2018.

 - ”Jag kan även nu bekräfta att vi har ytterligare flera riktigt bra världsspelare klara för UCS Swedish Open 2018 och dessa bekräftar vi senare denna vecka”, säger Fredrik Johnson som är ansvarig för UCS Swedish Open veckan 2018.

 
Rasmus Hult i blå tröja i tidigare Swedish Open match. Här i match mot Karim Abdel Gawad världsmästare 2016. Foto:Steve Line (bilden är fri att använda)

UCS Swedish Open 2018 avgörs enligt följande:

6-7 febr.   Kvalspel på Linköping Squash Center och Norrköping Squashcenter

8-11 febr. Huvudtävlingen på den spektakulära fyrglasbanan i Linköpings Sporthall

9-11 febr. UCS Squash Cup med ca. 20 olika tävlingsklasser, avgörs på Linköping Squashcenter, Linköping Sportcenter och en del matcher på fyrglasbanan

UCS Swedish Open veckan 2018 arrangeras av ActiPro Event i samarbete med Svenska Squashförbundet, Linköping Squashklubb, Visit Linköping och Linköping Kommun.

Skribent: Thomas Troedsson
Epost: Adressen Gömd

      Instagram 

 

Svenska tävlingar

seriespel

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet

      Städa Sverige 

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46 70 5551969
E-post: This is a mailto link

Se all info