Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicenser och anmälan till tävlingar

30 OKT 2019 09:53
Det har kommit in en del frågor om tävlingslicenser och hur man kan anmäla sig online till tävlingar
  • Uppdaterad: 30 OKT 2019 09:53

För att få anmäla sig till tävlingar i Sverige behöver spelaren vara medlem i en förening. Normalt blir man det isamband med att man registrerar sig och betalar en medlemsavgift. 

Därefter är det föreningen som skall se till att spelaren blir registrerad i föreningens medlemsregister på IDROTTONLINE. Många föreningar har egna medlemssystem och om dessa INTE har en direkt koppling till Idrottonline så måste föreningen registrera dem där. 

När spelaren är i Idrottonline registret så får spelaren ett nummer som börjar på IID. Detta nummer är detsamma som licensnumret som spelaren behöver för att öppna ett spelarkonto senare. Först behöver dock föreningen ansöka om tävlingslicens. Detta görs i Idrottonline. 

Då licensansökan är gjord behöver licensen betalas, vilket görs till SWISH 123 258 04 88 eller bankgiro 301-1368. Avgiften är 50:- för juniorer upp tom 19 år, eller 200:- för seniorer från 19 år och uppåt. Licensen gäller för tävlingssäsongen, dvs 1/7-2019 tom 30/6-2020. 

Varje morgon kontrollerar Squashförbundet om det kommit in nya ansökningar och behandlar dem så att spelaren kan registrera sig på https://squashse.tournamentsoftware.com/ . 

Spelaren går in på https://squashse.tournamentsoftware.com/ . Där klickar man på Login uppe i högra hörnet och därefter på Registrera dig! Man kommer då till den här sidan https://squashse.tournamentsoftware.com/member/createaccount.aspx
(Just nu står det hänvisning till tennis - men detta skall ändra inom kort)


Här fyller man i de uppgifter som efterfrågas inklusive licensnumret som är det samma som medlemsnumret och som börjar med IID

Då detta är klart så kan spelaren anmäla sig till tävlingar som har online anmälan. 

Det är väldigt viktigt att även spelare som spelar i Seriespelet också är registrerade i föreninegns Idrottonline register och har en godkänd licens - annars kan man inte registrera resultaten på individnivå i matcherna. 

OBS! Det är INTE tillräckligt att man har betalat in licensavgiften till Squashförbundet. Vi kan INTE registrera in medlemmar i föreningarna - det kan bara föreningen göra! Om de inte finns i registret och/eller föreningen inte ansökt om licens, då kan vi INTE behandla licensen och därmed kan spelaren inte heller anmäla sig till tävlingar eller få sina resultat registrerade. 

Mer information eller frågor kontakta This is a mailto link

 

 

 

Skribent: Thomas Troedsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46705551969
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.