Hoppa till sidans innehåll

Swedish Squash Open 2019 flyttar till Skellefteå

2018-07-06 09:00
Swedish Open i squash som startade i mitten på 70-talet och som de senaste 15 åren avgjorts på den publikvänliga fyrglasbanan i Linköpings Sporthall flyttar för 2019 till Skellefteå.
  • Uppdaterad: 2018-07-06 09:00

Swedish Open har under tiden i Linköping utvecklats till Europas näst största internationella titel inom squashen efter klassiska British Open och har av många spelare utnämnts som en av Världens bäst arrangerade squashtävlingar och många gånger med stora delar av världseliten på plats.

Arrangemangen i Linköping har utvecklats till att bli ett av Sveriges största återkommande internationella idrottsarrangemang.

”Det har varit 15 helt otroligt roliga och bra år och den support vi har erhållit för tävlingarna och uppskattning har varit helt fantastisk. Jag känner att det är läge att ta en paus med denna stortävling

i Linköping för 2019 och vet och är helt säker på att Skellefteå kommer att göra ett mycket bra jobb. Otroligt svårt beslut för egen del och jag har verkligen funderat hur många gånger som helst runt detta beslut då jag verkligen vet hur mycket detta arrangemang betyder både för mig själv och hela Squash-Sverige”, säger Fredrik Johnson, ActiPro Event och ansvarig för Swedish Open veckan alla de 15 gånger arrangemanget avgjorts på fyrglasbanan i Linköping.

Fredrik Johnson fortsätter, - ”Jag tror absolut det finns möjligheter att vi är tillbaka i Linköping med en stortävling 2020. En dröm jag också haft länge är ju att anordna en squashtävling utomhus på något av de centrala torgen i Linköping, så vi får se hur framtiden och planeringen blir. Jag vill även passa på att tacka alla riktigt mycket som under de 15 år vi har arrangerat Swedish Open fram till nu i Linköping har varit med på olika sätt runt dessa lyckade arrangemang. Utan er hade det inte varit möjligt att år efter år presentera detta Världsarrangemang”.

Och slutligen så i högsta grad är jag ju involverad i squashen fortfarande genom mitt egna spel och denna säsongen inom Masters squashen och obesegrad i Världen och med bl a titeln i British Open, EM guld, SM guld och segern i German Masters”. Och nu väntar om några veckor VM i USA och just nu hårdträning på hemmaplan.

Jan Kaiding, ordförande i Skellefteå Squashklubb kommenterar: - ”Det är med stor ära och stolthet som Skellefteå Squashklubb kommer att arrangera Cronimet Swedish Open 2019. Att vi får detta förtroende ser vi som ytterligare ett bevis på att vår förening är stark och att vi genom åren visat att vi har den kapacitet och det engagemang som krävs för att arrangera lyckade turneringar.

Att arrangera en så stor och välorganiserad tävling som Fredrik Johnson och hans fantastiska team så lyckosamt gjort de senaste åren kräver stora resurser och på den nivån är vi inte ännu. Vi kommer givetvis som vanligt att gå in i detta med stort engagemang, men anpassar tävlingen utifrån våra resurser samtidigt som vi presenterar en nyhet, och Jan Kaiding fortsätter: - ”För 2019 väljer vi därför att arrangera PSA-turneringar, för både damer och herrar.

Det är speciellt roligt att vi kan presentera en PSA Damtävling i Sverige och vi är övertygade om att vi kommer att locka till ett mycket starkt startfält på damsidan

Tävlingen arrangeras 21-24 mars 2019 och samtliga matcher kommer att avgöras på Squashhallen i Skellefteå. Parallellt med de två stora turneringarna kommer det att spelas en Junior-GP tävling och dam och herrklasser för seniorer. Vi hoppas givetvis också att Sverige även i framtiden återigen ska kunna arrangera en så stor och välarrangerad tävling som UCS Swedish Open."

Åsa Wallin ordförande i Svenska Squashförbundet kommenterar: 

”Swedish Open har stor betydelse för Svensk Squash både som internationell tävling, där vi de senaste 15 åren haft en unik möjlighet att se den absoluta världseliten på hemmaplan, och även som en årlig samlingsplats och höjdpunkt för såväl svensk som nordisk squash. Det är med ett oerhört stort engagemang och hjärta som Fredrik Johnson och ActiPro Event drivit och utvecklat Swedish Open till den tävling det är idag, och från Svensk Squash vill vi tacka. Att Skellefteå SK nu tar sig an uppgiften ska bli mycket spännande, inte minst med tanke på att både en dam- och herrtävling ska arrangeras. Vi ser fram emot att träffa er alla på Swedish Open 2019 i Skellefteå".

För vidare info vänligen kontakta:

Fredrik Johnson, VD ActiPro Event AB och 15 år ansvarig för Swedish Open veckan,tel. 0708-138167

Åsa Wallin, Ordförande Svenska Squashförbundet, tel. 0736-873036

Thomas Troedsson, Generalsekreterare Svenska Squashförbundet, tel. 0705-551969 This is a mailto link 

Jan Kaiding, Ordförande Skellefteå Squashklubb, tel. 0702-254517

 

Skribent: Thomas Troedsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

    

 Svenska tävlingar

seriespel

Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet

      Städa Sverige 

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46 70 5551969
E-post: This is a mailto link

Se all info