Hoppa till sidans innehåll

Sverige mästare vid Europa Mästerskapen div 3 2018

2018-04-24 20:05
Det blev svensk seger i Europamästerskapen div 3 i Riga för herrar - damerna kämpa väl och blev fyra.
  • Uppdaterad: 2018-04-29 09:40

 

Det blev svenskt guld i Riga då herrlaget tämligen komfortabelt vann över Kroatien i finalen. Filip Krüeger och Rasmus Hult vann 3-0 och då Christian  Drakenberg och Michael Babra tog game så var det klart. Damerna, som var rejält slitna efter fyra dagars tuffa matcher lyckades inte riktigt mot Norge i bronsmatchen. Det blev en fjärdeplacering.

Christian Drakenberg och Rasmus Hult visade klass och proffesionalism under hela turneringen och var ett stort och viktigt föredömme de yngre spelarna. Nu blir det spel för herrarna i div 2 nästa år och då blir det betydligt tuffare motstånd. Damerna får kämpa vidare i div 3 nästa år.

Det var även en viktig markering att delta i årets EM, både på herr och damsidan, från Svensk Squash sida. Det är den måttstock som vi har för att se var Sverige befinner sig i internationella sammanhang. Nu fortsätter programmet med Squash 4Future som är squashförbundets talangutvecklings projekt. Ny mål sätts för nästa säsong för herrar och damer. Detta var bara början.

Det har varit mycket engagemang, framförallt BolBol Aziz och Elisabeth Andreasson, som tillsammans med deras mentor John Milton, outröttligt organiserat träningsläger, haft kontakt med olika kompetenspersoner, observerat vid tävlingar och hållit kontakten med spelartrupperna. 

Riga gänget bestod av:
Herrar: Christian Drakenberg, Rasmus Hult, Viktor Högberg, Michael Babra, Filip Krüeger och coach Bolbol Aziz. 
Damer: Nanna Carleke, Joanne Elgood, Matilda Ravn-Holm, Josefa Bertilsson och coach Elisabeth Andreasson.  

Resultaten kan ses HÄR 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matcher streamades från två banor via länken här:
https://www.facebook.com/etc3latvia/posts/295617937638156

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Europamästerskapen division 3 i Riga går mot sin avslutning. Då vi varit bort ett par år så spelar vi i lägsta divisionen.

EM:s tredje dag började med att herrarna redan vid 09:30 fick spela sin kvartsfinal mot Jersey. Rasmus Hult och Christian Drakenberg var igen först ut, och fortsatte på den inslagna vägen under turneringen och körde fullständigt över sina motståndare. Michael Babra och Filip Krüeger plockade nästan samtidigt var sitt game och saken var klar- vi var vidare till semifinal.

Damerna hade en tuff uppgift mot Ukraina i semifinalen- i en direkt avgörande match om att gå upp i division 2. Joanne Elgood var först ut och gjorde ett gott försök att störa sin motståndare. Tyvärr var motståndaren för bra och gav Ukraina en 1-0 ledning. Även Nanna Carleke hade tyvärr en för tuff uppgift, vilket innebär att vi imorgon spelar om 3-4 plats mot Norge.

Dagens sista match var semifinalen mellan de svenska herrarna och de ukrainska herrarna i en direkt avgörande match om att gå upp till division 2. Ukraina hade ett stort hemmastöd och var riktigt laddade på att ta platsen upp till division 2 ifrån oss. Först ut var igen Christian och Rasmus och de ledde vägen med bravur. Dessa herrar är rutinerade i landslagssammanhang och har satt standarden ordentligt i denna tävling. Vi ska vara glada att våra tre debutanter fått chansen att lära av dessa herrar. Drakenberg , som är känd för sin vinnarskalle, malde ner sin motståndare och vann med 12-10, 11-6, 11-6, efter att ha räddat gamebollar i första. Samtidigt var Rasmus på banan bredvid. Han räddade flera gamebollar i första och lyckades till slut vinna första med 19-17. Andra game gick lite enklare med 11-6 och i sista krigade Rasmus hem vinsten med 11-9. Under den tiden hade Filip Krüeger vunnit första gamet och säkrat både vinst i semifinal och avancemang till division 2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

EM:ets andra dag började med en måstematch för tjejerna. Vinst och man var klara för semifinal med chans till avancemang till division 2.

Nanna var först ut och var riktigt revanschsugen efter förlusten igår. Det stod tidigt klart att Nanna var den bättre spelaren och hon visade en stor beslutsamhet när hon körde över sin motståndare med 3-0- 1-0 Sverige!

Joanne var näst på banan fylld av självförtroende efter bragdvändningen igår. Även här var det bara spel mot ett mål och en säker 3-0 vinst. Matilda ville inte vara sämre utan fullbordade den svenska segern med 3-0.

Damernas gruppfinal blev tyvärr en för tuff match för de svenska tjejerna. Alla kämpade på bra men italienskorna visade varför de är seedade etta här. Men oavsett så spelar vi semifinal mot Ukraina, som skrällde och vann sin grupp, 14:00 på fredag. Vinst där och vi är tillbaka i division 2.

De svenska herrarna fick visserligen lite mer motstånd än de första två matcherna, men hade inga som helst problem att vinna mot Luxemburg med 4-0. Hult, Drakenberg och Babra vann med 3-0, medans Krüeger , mest av hövlighet, släppte ett game. Imorgon väntar kvartsfinal mot Jersey och den streamas live 08:30 svensk tid. Även för herrarna gäller det att ta sig minst till final för att avancera till div 2.

Tävlingen kan följas via hemsidan här: http://www.etc3latvia.lv/ eller direkt  resultat sidan HÄR 

Matcher streamas från två banor via länken här:
https://www.facebook.com/etc3latvia/posts/295617937638156


Elisabeth Andreasson (ledare), Joanne Elgood, Nanna Carleke, Matilda Ravn-Holm och Josefa Bertilsson


Viktor Högberg, Michael Babra, BolBol Aziz (Ledare) Rasmus Hult, Filip Krüeger och Christian Drakenberg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

De svenska lagen visade direkt intentioner om att göra besöket i division 3 väldigt kort. Herrarna var först ute mot Litauen och släppte sammanlagt 26 poäng på 4 matcher. Rasmus Hult och Christian Drakenberg ledde vägen med en stor beslutsamhet och proffessionalitet. Debutanterna Viktor Högberg och Filip Krüeger var hungriga och följde samma väg- 4-0 till Sverige efter ca 40 minuters spel.

Damerna inledde med en viktig fight mot Luxemburg, på pappret en av turneringens nyckelmatcher. Matilda Ravn-Holm visade inga debutnerver, när hon pressade sin motståndare med hårda tunga slag och vann komfortabelt med 3-0. Den svenska mästarinnan Nanna Carleke ville inte vara sämre utan fortsatte på den inslagna vägen och vann 3-0. Lagets 2:a Joanne Elgood lyckades även hon pressa på sin motståndare och kunde vinna med 3-0- en oerhört viktig svensk vinst.

Herrarna mötte på eftermiddagen Isle of Man och ännu en gång var fighten över på ca 40 minuter. Hult, Drakenberg, Babra och Krüeger spelade och gjorde proceduren kort, totalt 39 tappade poäng på 4 matcher. Imorgon väntar gruppspelets sista motståndare Luxemburg 10:30.

Damerna avslutade första dagen mot Estland. Först ut var Matilda som ännu en gång vann med 3-0. Nanna kunde inte återhämta sig från första matchen utan förlorade tyvärr 1-3. Joanne fick kliva in i den avgörande matchen och fick sämst tänkbara start och hamnade i ett 0-2 underläge. Hon hamnade även i ett 6-10 underläge i tredje men visade fightingspirit och vände. Tyvärr hamnade hon i ett liknande underläge i fjärde och vi trodde att matchen var förlorad. Men på något sätt lyckades hon ändå vända från 7-10 till vinst 12-10. Sista game var det spel mot ett mål och vinst 11-6. Oerhört viktigt och oerhört imponerande av matchhjälten Joanne.

Imorgon möter damerna Vitryssland 09:00 och Italien 13:30. Vinst mot Vitryssland garanterar en plats i semifinal och chans för avancemang till div 2. Herrarna möter endast Luxemburg imorgon 10:30 och har mer eller mindre redan säkrat gruppsegern.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Första motståndarna för herrarna var Litauen som visade sig vara en väldigt enkel uppgift. 

Damerna mötte Luxembourg i sin första match kl 12:30 (13:30 lokal tid) och vann komfortablet med 3 x 3-0 !

Sweden (SWE-M)SWE - LTULithuania (LTU-M) 4-0    
Rasmus Hult Sweden
-
Lithuania Martynas Pempe
11-2 11-5 11-5    
Christian Drakenberg Sweden
-
Lithuania Andrius Voisnis
11-3 11-3 11-0    
Viktor Hogberg Sweden
-
Lithuania Modestas Anusauskas
11-1 11-0 11-3    
Filip Krüeger Sweden
-
Lithuania Jonas Narbutas
11-1 11-2 11-1

DAMER

Sweden (SWE-W)SWE-LUXLuxembourg (LUX-W) 3-0

Nanna Carleke Sweden -  Luxembourg  Iulia Bucur  11-5 11-7 11-9

Joanne Elgood  Sweden - Luxembourg  Francoise Donven  11-5 11-2 11-4

Matilda Ravn-Holm  Sweden  - Luxembourg  Michèle Meyer  11-5 11-6 11-6

Tävlingen kan följas via hemsidan här: http://www.etc3latvia.lv/ eller direkt  resultat sidan HÄR 

Matcher streamas från två banor via länken här:
https://www.facebook.com/etc3latvia/posts/295617937638156

Damerna startar imorgon med en nyckeldag för resten av turneringen. Man börjar 13:30 mot Luxemburg och avslutar dagen 18:30 mot Estland. På torsdag står Vitryssland och avslutningsvis första seedade Italien på menyn. Topp två i gruppen går vidare till semifinal och det siktar vi på. I laget ingår Nanna Carleke, Joanne Elgood, Matilda Ravn-Holm , som debuterar i seniorlaget samt Josefa Bertilsson. Förbundskapten är Elisabeth Andreasson som gör debut med seniorlaget.

Herrarna startar för mot Litauen 10:30 och sedan mot isle of man 16:30. Gruppen avslutas på torsdag mot Luxemburg. Topp två i gruppen går vidare till kvartsfinal- för herrarna gäller endast gruppseger. Herrarna består av de rutinerade herrarna Rasmus Hult och Christian Drakenberg samt de tre debutanterna Viktor Högberg, Michael Babra och Filip Krüeger. Bolbol Aziz gör sitt första år som förbundskapten för seniorlaget.


Skribent: BolBol Aziz & Primus Sjösten
Epost: Adressen Gömd

      Instagram 

    

    

 Svenska tävlingar

seriespel

Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet

      Städa Sverige 

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46 70 5551969
E-post: This is a mailto link

Se all info