Hoppa till sidans innehåll

Rankningen - Äntligen!

25 OKT 2019 20:56
Efter mycket arbete och testande så har äntligen en ny rankingen blivit verklighet. Det är viktigt att veta är att den bara kommer att bli bättre ju längre tiden går och ju fler resultat som läggs in.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2019 20:56

Kortfattad bakgrund är att tidigare resultat har, i den mån det varit tekniskt möjligt, lästs in i det nya systemet. Spelare har matchats och sen baserat på detta har en raknkning skapats. Framöver när rankingen har fått arbeta ett tag med nya resultat så kommer den att vara ännu mer komplett.

Vi kommer att använda oss av SquashLevels. Ett system som tagits fram med hjälp Richard Bickers i England och som har anpassats av Thomas Troedsson och tävlingskommittén med Christian Drakenberg och Daniel Kullgard i spetsen. Systemet används av England Squash och Squash Wales.

Till en början kan det vara ganska förvirrande inne på sidan. Ditt namn kan vara i grått och det kan vara knöligt att se vilken position i rakningen du egentligen har.

För att se din exakta rakning i sverige behöver du nämligen vara inloggad. Du registrerar enkelt ett konto på: https://sweden.squashlevels.com/menu_login.php 

Det kan hända att resultat ser felaktigt ut, men så fort nya reslutat kommer in så kommer allting att justeras och i Januari tror vi att det kommer att vara ett väldigt väl fungerande system med färska resultat.

För frågor gällande hur systemet är uppbyggt så gå gärna in på https://sweden.squashlevels.com/doc.php?doc=faq.htm


För att se rankningen för Sverige gå in på: https://sweden.squashlevels.com/players.php?all&sweden&show=last24m&multi

Det har tagit tid att ersätta rankingen som vi hade i flera år och som den sista tiden hanterades av Horizion Systems. Vi, liksom England och flera andra länder fick problem att hitta bra system. 

En av de stora utmaningarna är att det är för få resultat för varje spelare vilket gjorde att rankingen blev väldigt konstig och för långt i från den verkliga spelstyrkan. Därför beslutade TK att använda sig av klubbarnas interna ranking då det gällde spelordningen i seriespelet. Därmed blev den baserad på spelarnas verkliga skicklighet snarare än ett poängsystem. Utvärderingen har visat att klubbarna i serien är nöjda med den ordningen.

Rankingen skall alltså användas vid seedning av tävlingar, men i serien gäller fortfarande lagens interna ranking.


Epost: This is a mailto link

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46705551969
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.