Hoppa till sidans innehåll

Rankingen - en lägesrapport

2018-10-22 11:19
Squashförbundet kommer att lansera en ny rankingen under november 2018
  • Uppdaterad: 2018-10-22 11:19

Sedan två, då vår dåvarande leverantör slutade att erbjuda den tjänsten har Squash Sverige varit utan en ordentlig dataranking. Diskussionerna har vait många och långa om vilket som skulle vara det bästa systemet för en ny ranking.  

Vi har samarbetat med både Badminton som sedan ett par år gjort en dataranking via Tournament Software (https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx?rid=121 ). Vi har också kontakt med Tennis som håller på att lansera sin ny ranking och tävlingssystem (http://svtf.tournamentsoftware.com/Home ), också det via Tournament Software. Så vi tre racketsporter använder samma leverantör och därmed kan dra nytta av varandras expertis och kunskap.

Vi har en liten grupp som just nu håller på att titta på testrankingen och skall finjustera den. I gruppen ingår Thomas Troedsson, Generalsekreterare, Marcel Borst från Holland som expert, Marcus Stämneryd, Linköping och Ville Munne, Göteborg.

Idén är att få allt att fungera ”seamless” med tävlingar, anmälningar, betalningar av startavgifter och licenser samt processa rankingen och publicera den.  Därmed hoppas vi att det blir mindre administration och mer tid för squash.

Läget just nu är att vi under november skall vara klara att presentera den nya rankingen.

Skribent: Thomas Troedsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

 Svenska tävlingar

seriespel

Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet

      Städa Sverige 

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46 70 5551969
E-post: This is a mailto link

Se all info