Hoppa till sidans innehåll

Cronimet Swedish Squash Open

21 MAR 2019 18:13
Det blev Skellefteås egen spelare Miko Äijänen från Finland och Kace Bartley som blev årets Swedish Open mästare efter två välspelade finaler. Stort GRATTIS till Skellefteå Squash och Jan Kaiding för ett superbra arrangemang
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 10:52

Skellefteå Squashklubbs Miko Äijänen imponerade stort i kvartsfinalen i stortävlingen Cronimet Swedish Open. Klubbkompisen Mohammad Alsarraj besegrades med 3-0 och Miko är klar för lördagens semifinal.
 

Skelleftemötet mellan Miko Äijänen och Mohammad Alsarraj var en öppen historia på förhand. Matchen målades upp som en knallhård kvartsfinal.

Kvartsfinalen blev väldigt tuff inledningsvis och det första gamet blev något i publikens smak. Miko ledde med 9-3, men Alsarraj kom tillbaka starkt och såg till att det stod 10-10.

Miko var starkast till slut och vann första gamet med 12-10. Det andra gamet blev också väldigt tajt, men Miko skaffade sig en 2-0-ledning efter seger med 13-11.

I det tredje gamet stängde Miko Äijänen matchen efter seger med 11-6.

-Miko spelade disciplinerat och svarade för en perfekt genomförd match. Han spelade smart och gav inte Alsarraj en chans, säger Skellefteå Squashklubbs Jan Kaiding.

Mohammad Alsarraj spelade strålande i torsdags och att Miko Äijänen skulle vinna med 3-0 i game var lite överraskande.

Miko Äijänen spelade nyligen en turnering i Moskva där han gick till semifinal. Skelleftespelaren är i sitt livs form.

Det ser väldigt positivt ut inför fortsättningen. Spelar han så här perfekt så har han en bra chans, säger Jan Kaiding.

Reiko Peter från Schweiz står för motståndet när Miko Äijänen spelar semifinal under lördagen. Fabien Verseille och Benjamin Aubert möts i den första semifinalen.

På damsidan möts Enora Villard och Kace Bartley i semifinal. Georgia Adderley ställs mot Alison Thomson.

Jättetävlingen Cronimet Swedish Open är den största turneringen som har spelats i Skellefteå.

Breddtävlingen är nu också igång och på Lördag förmiddag startar juniortävlingen så det blir full fart på squash-hallen från 09.00. Semifinal-passet startar 13.00 och håller på till 17.00.

Länk streaming bana 1

Länk streaming bana 2

Länk streaming bana 3

Länk streaming bana 4

Länk Lottningar PSA

Länk till lottning PSA, Damer Elit,Herrar Elit, Herrar A, Herrar D,Junior


Andra dagen avklarad lottat och klart till breddklasserna och JGP

Nu är andra dagen avklarad! Det har varit en dag med mycket bra squash! Tyvärr förlorade Zeeshan Khan mot fransmannen Benjamin Aubert med 3-0 i game. Det var jämna game men Benjamin var lite starkare. Miko Äijänen och Mohammad Alsarraj imponerde stort då dom vann sina matcher med 3-0 dom möter varann i kvartsfinal i morgon!
 
Alsarraj imponerade!
 
Ashan Ayaz som var seedad 1:a, förlorade mot fransmannen Fabian Versailles med 0-3 i game. Fransmannen såg mycket stark ut och kan vara en aspirant till slutsegern.
 
I tjejklassen var det inga överraskningar nästan alla seedade tjejer gick vidare. Men Skellefteås listade spelare Riina Koskinen förlorade mot Alina Bushma från Ukraina i en jämn tre games match.
 
I morgon är det kvartsfinal dags både för herrar och damer det är riktigt hög klass på tävlingarna det börjar 16.00 med en dam och en herrmatch sen är det två kvartfinaler i timman fram till 20.00.
 
Breddklasserna börjar också på Fredag med Elitklassen herrar redan 14.15 sen kör damklassen igång och sedan A och D klassen matcherna håller på till 21.30 på Fredag kväll.
 
På Lördag börjar Juniortävlingen redan klockan 09.00. Det är totalt 81 juniormatcher som ska avgöras på Lördag och Söndag.
 
Välkommen ner på hallen och njut av riktigt bra internationell toppsquash det är fri Entre och Caferien är öppen från 12.00 till 21.00.
 

Länk streaming bana 1

Länk streaming bana 2

Länk streaming bana 3

Länk streaming bana 4

Länk Lottningar PSA

Länk till lottning Damer Elit,Herrar Elit, Herrar A, Herrar D

Länk till lottning Skellefteå Junior Open

Länk lottning Tournament Softvare Herrar och Damer PSA

Länk till intervjuv med Jan Kaiding

 


 

Första dagen på Cronimet Swedish Open!

Första dagen på Swedish Open är färdigspelad! 16 matcher med mycket bra squash har spelats. Nu väntar åttondelsfinaler i morgon! Den absolut bästa matchen var mellan Skellefteå squashklubbs Zeeshan Khan och Roeen Avraham från Israel. Zeeshan vann en mycket underhållande match med 3-1 i game och spelar Zeeshan så här kan det bära långt!

Först ut bland svenskarna var Anna Kaiding från arrangörsklubben Skellefteå. Hon mötte Fanny Segers från Frankrike. Efter en liten trevande start kom Anna igång ordentligt i andra game, men även tog fransyskans rutin ut sin rätt. 5-11 , 7-11, 5-11 blev slutresultatet.

Näst på tur var regerande svenska mästarinnan Moa Bönnemark mot Anastasiia Kostiukova från Ukraina. Starten var tuff för Moa, men likt Annas match kom även hon igång. Med fina attackerande slag stressade hon upp den rutinerade ukrainskan och det var nära att det räckte till vinst i tredje game. Siffrorna skrev till 6-11, 8-11, 9-11. 

Malin Frank var sist ut av de svenska tjejerna mot finskan Emilia Korhonen. Malin startade bra i första game och satte en bra press på finskan, men tyvärr orkade hon inte hålla upp spelet- förlust med 8-11, 3-11, 6-11. Överlag bra prestationer av de unga svenska tjejerna.

De lite äldre svenska killarna hade även en tuff dag på jobbet. Då laget till EM blir uttaget i dagarna var detta spelarnas sista chans att visa upp sig. Michael "Barberaren" Babra var först ut mot englands Harry Falconer. Ett tufft första game följdes upp av ett perfekt andra game av Michael. Tyvärr kostade det, då Michael inte hade mycket att komma med sista två gamen. Slutsiffror 6-11, 11-6, 2-11, 2-11.

Joel Vikstén var nästa på tur mot brasilianaren Vini Rodrigues. Vini drog upp tempot direkt och Joel hade svårt att hänga med. I andra game styrde Joel ner tempot och kontrollerade brassen väldigt bra. Han kämpade till slut hem det gamet- men likt Michaels match tog det för mycket på krafterna. Förlust med 5-11, 11-9, 3-11, 5-11.

Hemmaspelaren Erik Jakobsson skulle möta tjeckiens Jakub Solnicky. Erik startade väldigt starkt i första game men kunde inte slå in några av de gamebolalrna han hade . Förlust game 1 med 14-16. Erik kom dock in bestämd i andra game, växlade ned tempot samt vågade attackera- stabil vinst i andra gamet med 11-5. Likt de andra svenska killarna var motståndet till slut för starkt- förlust i sista två gamen med 6-11, 7-11.

Harry Falconer från England vann mot Michael Babra med 3-0 

Albin Kaiding förlorade mot Portugisen Claudio Pinto med 0-3 i game men Albin pressade Claudio i dom två förta gamen och visade upp ett mycket bra spel 

Pirjo Eserstam gjorde PSA debut Pirjo är bara 14 år men visade att hon kan spela riktigt bra det blev förlust mot Michaela Cepova från Tjeckien med 0-3 i game. 

I morgon kliver första seedade Asyan Ayaz in i turnering även Miko Äijänen börja spela. Zeeshan möter fjärdeseedade Benjamin Aubert från Frankrike och Riina Koskinen Skellefteås duktiga finlänska spelare möter Alina Bushma från Ukraina.

Välkommen ner på hallen och njut av riktigt bra internationell toppsquash det är fri Entre och Caferien är öppen från 12.00 till 21.00.

Länk streaming bana 2

Länk streaming bana 4

Länk Lottningar PSA

Länk lottning Tournament Software

Länk squashsite

Länk till spelarintervjuv med Albin Kaiding

 


Tävlingen spelas 20-24 mars 2019 och samtliga matcher kommer att avgöras på Squashhallen i Skellefteå. Parallellt med de två stora turneringarna kommer det att spelas en Junior-GP tävling och dam och herrklasser för seniorer och veteraner. Här finns en länk till tävlingssidan

Jan Kaiding, ordförande i Skellefteå Squashklubb kommenterar:

"Det är med stor ära och stolthet som Skellefteå Squashklubb kommer att arrangera Cronimet Swedish Open 2019. Att vi får detta förtroende ser vi som ytterligare ett bevis på att vår förening är stark och att vi genom åren visat att vi har den kapacitet och det engagemang som krävs för att arrangera lyckade turneringar.

Skribent: Thomas Troedsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46705551969
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.