Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret

09 AUG 2018 11:33
Så var då den första halvan av Svenska Squashförbundets traditionella sommarläger till ända.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2018 11:33

Fem dagar av intensivt squashspelande kombinerat med fys-träning för de yngsta årskullarna. Juniorer från hela Sverige – och förstärkt med en grupp från Norge – gav verkligen allt ända in i kaklet i den tryckande sommarhettan. Många trötta kroppar fick till slut lite välförtjänt vila i bilar, flyg eller tåg på vägen hem. Tufft på läger

Tjusningen med ett träningsläger – utöver allt det sporstliga – är förstås även gemenskapen. Att vänskapsband knyts över klubbgränserna. Man blir något mer än enbart motståndare på squashbanan. Här sov 25 barn och ungdomar från 7-17 år, och där många inte kände varandra sedan tidigare, tillsammans på madrasser i en aerobicssal. Hur det gick? Visst var det lite bus, sådant hör till, men definitivt på rätt sida gränsen. Och när reveljen gick 08.15 på morgonen så visade samtliga karaktär och dök upp i tid till frukost.

Det är som bekant vägen som är mödan värd. När detta skrivs har precis Artur Löfvenborg,7, lagt sig i soffan på hallen och blundat medan mamma packar in all utrustning i bilen. Med sig har han, och alla andra deltagare, en packe härliga sommarminnen. Och tack vare alla engagerade ledare kan de också se fram emot en säsong med lite bättre längd, cross och drop shots.

Skribent: Christian Carlsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

 Svenska tävlingar

seriespel

Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet

      Städa Sverige 

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46 70 5551969
E-post: This is a mailto link

Se all info