Hoppa till sidans innehåll

Danish Junior Open

13 AUG 2018 12:00
Danish Junior Open i Squash spelades i helgen i Herlev, Danmark. Det blev tre pallplatser - ett silver och två brons!
  • Uppdaterad: 26 AUG 2018 09:46

Årets Danish Junior Open var som vanligt välarrangerad och trevlig. Den hade samlat 96 spelare som var något färre än tidigare.

BolBol Aziz var med alla dagarna och Ola Jangbecker tillstötte på söndagen. Det var massor av coaching under helgen för BolBol, som gör ett enormt bra jobb med juniorerna och med sin entusiasm och fina kommunikationsförmåga lyckas få en fin stämning bland alla svenska spelare, oavsett vilken klubb de representerar. 

Rasmus Jangborn, Filip Eriksson och Kiri Thunberg som inte är så rutinerade i dessa internationella sammanhäng hade det tufft. Speciellt Kiri som blev sjuk och bara fick spela en match. Men alla kämpade på och kommer får utdelningen så småningom.

Oliver Vasilis gör en bra första halva på turneringen men orkar inte hålla upp det. Även Hamed Zaytoun krigade på i u 17 klassen och försöker applicera de taktiska instruktionerna från Coach Aziz..

Samuel Lavebrink och August Svensson hade en tuff tävling precis som resten av u19 gänget, precis som sig bör.

Knut Grünevald spelade sig till semifinal när Jonthan Edvardsson och sedan Karl Bundy var för starka och rutinerade. Det blev en fin fjärdeplats för Knut.
Karl hade inte sin bästa turnering - men knep ändå bronspengen. Jonathan gör en stark final- med lite mer kyla så kommer vinsterna komma!

Moa Bönnemark, som spelade en klass över sin egna, har gått framåt mycket med ett tuffare och djupare spel, vilket hon inte minst visade idag när hon enligt Coach Aziz, gör sin bästa match någonsin.

Avslutningsvis får man inte glömma att lyfta fram lagkaptenen Fritiof Jakobsson. Fritiof gjorde en av sitt livs bästa matcher och backar sedan upp det med en massiv krigarinsats medan hela klacken sitter utanför och vrålar. Ibland måste man bara bita ihop och fightas och det kan verkligen Fritiof. Även idag backade han upp det, trots en sliten kropp. Fritiof är en förebild för våra yngre spelare och om han kan fortsätta fightas, så kommer bokstavligt talat spelarna både i Europa och hemma börja darra. Dessutom kommer de yngre att smittas av hans fightingspirit .

Turneringens kanske mest positiva överraskning enligt Coach Aziz var Elias Samuelsson som går från klarhet. Mycket tuffare, mycket djupare och mycket offensivare spel. Elias är även han, med sitt lugn och fina uppfostran, en riktigt bra kille för truppen och för de yngre att se upp till.

Nu gäller det att köra hårt och följa era träningsprogram, för om två veckor är det dags att fightas igen. Denna gång på hemmaplan i Malmö, på Nordic Junior Open.

Resultat finns här

Danish Junior Open är bra internationell tävling på nära håll. Det tar bara c:a 40 minuter att köra från Malmö över bron, vilket gör att det går bra att bo Malmö. Både billigare och bättre. Om vi bara kan övertala de danska arrangörerna att börja lite senare på fredagen så kan vi säkert åka över med fler spelare nästa år. 


Moa Bönnemark knep en bronspeng

Jonathan Edvardsson, Silver & Karl Bundy, Brons


Svenskarna som var kvar till prisutdelningen

 


 

Alla anmälningar skall göras via Squashförbundet genom att fylla i formuläret som finns på den HÄR länken!

Information om avgifter och paket se länken: http://www.danishsquash.dk/#/invitation#top

DatesEvent
Sep 2nd Closing date - last day for entries - last day for payment of tournament fee.
Sep 23th Seeding and preliminary start times published on our Facebook page.
Sep 26th Final start times published on our Facebook page.
Sep 27th - 28th Arriving dates
Airport pickup from 12:00 CET on September 27th
Sep 28th Expected tournament start 10:00 CET
Depending on signups tournament may start on September 27th at 18:00 CET
Sep 30th Expected prize ceremony at 15:00 - 16:00 CET
Sep 30th Departure date
Skribent: Thomas Troedsson
Epost: This is a mailto link

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet

      Städa Sverige 

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Besöksadress:
Bollspelsvägen 3
216 25 Malmö

Kontakt:
Tel: +46 70 5551969
E-post: This is a mailto link

Se all info